Меню сайта

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Статистика

...

Рейтинг@Mail.ru
Главная » 2015 » Апрель » 3 » 7 основних причин ДТП в Україні
09:01
7 основних причин ДТП в Україні

Згідно зі статистикою, яка в Україні, до речі, зовсім невтішна, практично всі автолюбителі роблять одні й ті ж помилки, внаслідок чого відбуваються аварії, або ДТП. Тому пропонуємо розглянути основні з них. Цілком імовірно, що цей матеріал допоможе вам їх уникнути.

1. Невиправдано ризикована поведінка і усвідомлене порушення правил дорожнього руху. Мабуть, найпоширеніша причина ДТП. Сюди можна віднести ігнорування дорожніх знаків і сигналів світлофора, зміна смуги руху без включеного "поворотника", підрізання і т.п.

2. Водіння в нетверезому вигляді. На жаль, у більшості країн колишнього Радянського Союзу управління автомобілем у стані алкогольного сп'яніння вважається мало не нормою. Саме водіння в нетверезому вигляді призводить до найтяжчих наслідків.

Через алкоголю в крові водій схильний до втрати контролю над своїми вчинками. Крім того, в більшості випадків з'являється невиправдана самовпевненість, сповільнюється реакція, притупляється увага і погіршується здатність аналізувати що відбувається навколо ситуацію.

3. Перевищення швидкості. На жаль, багато водіїв люблять поганяти, при цьому не беруть до уваги дорожню обстановку. Вибирати швидкість потрібно залежно від дорожніх умов (зокрема, виду, стану і ухилу дороги), видимості і оглядовості, технічного стану авто і т.д.

4. Неуважне водіння. У цю категорію входить неуважне ставлення автолюбителів до інших учасників дорожнього руху, зокрема пішоходам, а також поверхневе спостереження за дорожньою ситуацією. Крім того, розмови по телефону, вживання їжі за кермом, та й банальні розмови з пасажирами (особливо це стосується водіїв з невеликим стажем) - теж можуть стати причиною ДТП.

5. Неадекватна поведінка в екстремальних ситуаціях. Найбільшу небезпеку тут представляють автомобілісти-початківці або ті, хто дуже рідко виїжджають на дорогу, так звані "дачники", оскільки вміння уникати аварій приходить тільки з досвідом. Найголовніше в таких ситуаціях - не панікувати, зібратися з думками і сконцентруватися на машині і відбувається навколо дорожній обстановці.

6. Недотримання дистанції. Таке порушення може призвести до наїзду на попереду рухомий транспортний засіб. У населених пунктах необхідно дотримуватися дистанції з розрахунку 0,5 м на 1 км / год швидкості, поза населеними пунктами - 1 м на 1 км / год.

Проте дані величини стосуються тих випадків, коли дорога рівна і суха. В інших умовах дистанцію потрібно вибирати так, щоб у разі раптової зупинки рухається попереду ТЗ можна було вчасно зупинити свій автомобіль.

7. Порушення правил обгону. Обгін - один з найбільш відповідальних і частих маневрів, пов'язаний з підвищеною швидкістю і обмеженою оглядовістю. Часто наслідком неправильного обгону стає лобове зіткнення. При цьому маневрі необхідно точно розраховувати безпечну дистанцію між машинами і обов'язково включати відповідний попереджувальний сигнал.

Обганяти можна тільки в тому випадку, якщо є можливість перевищити швидкість обгоняемого транспортного засобу не менше ніж на 15 км / год, а його водій не збирається змінювати напрямок руху (тому дуже важливо заздалегідь знати наміри водія обганяємо ТЗ).

Висновок

Втім, винуватцями ДТП стають не тільки водії. Недисциплінованість пішоходів - ще одна причина багатьох аварій. В Україні саме через безтурботність пішоходів відбувається кожне третє ДТП (перехід дороги в недозволеному місці, несподіваний вихід на проїжджу частину і т.д.).

Наостанок зазначимо, всі вищевказані причини аварій безперервно несуть за собою колосальні наслідки і втрати. У нашій країні кожну добу відбувається близько 500 дорожньо-транспортних пригод, в яких в середньому гине 10 осіб та 100 отримують травми різного ступеня тяжкості.

Источник:autosvit.com.ua

gidavto.at.ua

Категория: Статьи | Просмотров: 395 | Добавил: Kirilyuk | Теги: авто, основны причини дтп, причини дтп, Новини | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar

Поиск

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама

Реклама